Vi har tävlat!


Lydnadstävling Lkl II 090222 from Faldarello on Vimeo.

Idag har Gucci och jag varit och tävlat lydnadsklass II i Timrå Ridhus. Tävlingarna hölls i samband med utställning, så det var massa folk och hundar i trafik hela tiden. Lite speciellt att tävla sådär – jag hade faktiskt haft mina funderingar på att stå över idag,  men med facit i hand så ångrar vi oss inte!

Gucci startade dagen med en 10:a på platsliggningen, men Anna som stod på läktaren och tittade såg att svansen gick som en pendel på honom titt som tätt… han hade tydligen fått syn på nån han trodde sig känna däruppe i publiken.. Sötnos. Men låg kvar gjorde han. Det e ju huvudsaken…

Sen fick vi vänta rätt länge på vår tur, för vi var sist startande av 13 hundar. Mao ”turnummer” 13…   Gucci inledde med en 8a på fria följet. Han går inte alls i sin bästa position när det är såntdär för honom ”djupt” underlag. 

Läggande under gång –  9,5 i betyg. Neddrag här också för position.

Inkallning med ställande utförde han rätt fint, men jag dundrade i med ett högt kommando, å han fick inte så bra fart in sen. Betyg 9.

Rutan funkade också bra, betyg 9. Neddrag återigen för ett glädjeskall på väg ut mot rutan…  Vid det här laget var G riktigt gasad kände jag.

Apporteringen utförde han anmärkningsfritt i själva utförandet, men tyvärr så kunde den lille parveln inte hålla sig från ett miniskall på väg mot apporten den här gången heller!

Så var det hoppets tur. Nu var G RIKTIGT gasad…   Skall och stök. Så synd på ett moment som han annars gör så fint, men han hamnade snett och sprang vid sidan tillbaka. Dagens 0:a!

Så avslutningsvis fjärren där han fick betyg 9. Ett dk på första bytet, sen fint. 

I helhetsbetyg fick vi glada 9,5 för just en glad hund in action 🙂  Summa sumarum – 164 poäng och ett 1:a pris med placering 3/13.  Jippie!  Min duktiga vovve…

Facebook Comments

11 Comments

  1. Stort grattis till första priset idag!!! Det ser ju toppenbra ut!!! Nu är det bara att fixa trean oxå så är ni i elit sedan!

  2. Grattis till ett förstapris!

    Och sen – klart vi ska gå kurs för Silvia! 😀 Haha… 😀

    Ja, sheltie rules, men bergern rular nog mer ändå… Jag älskar sheltien och rasen passar mej, men bergern är nog snäppet värre ändå. 😉 (men vem vet vad jag säger när jag haft en sheltie mer än en månad) haha! 😀

  3. STORT GRATTIS till förstapriset! 😀 Bra jobbat! Kul att Din vän filmade alltihop också så vi som inte var där kunde få se det 😉 Det måste kännas väldigt roligt att få 9,5 på hellheten! Gucci är ju verkligen en glad hund in action!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.