Tyst lydnadsträning

Långnäsorna och jag är precis hemkommen från dagens lydnadsträning på Sundsvalls brukshundklubb. Vädret bjuder på värme och solsken idag, och visst märker man lite skillnad på dom jämfört om det är svalt och ”skönt”. Värme är ju en smaksak… (sagt av en värme-och soldyrkare)   På Gucci märktes det tydligt eftersom hans startskall försvann helt. Inte ett ljud på hela passet.  Alltid nåt!

Eftersom fotgåendeträningen blev så dåligt planerad igår, så hade jag bestämt mig att ge den en ny chans idag. Med en PLAN. Vi började med lite vändningar och korta transporter, sen ökade vi till språng marsch i vinklar. Sist blev det stegförflyttningar på stället, i sidledes och bakåt – där det sistnämnda är det G har svårast för. Han blir nästan förbannad på mig när jag säger fot och börjar röra mig bakåt!

Hopp/sitt gick väldans bra idag, med bra avstånd och och snabbt sättande – dagens fullpott. Sist åkte apportbockarna fram, både trä- och metallen. Eftersom det är/har varit hittills Guccis paradmoment, så har jag också väldigt höga kriterier för att det ska se bra ut. Å dit nådde vi inte idag. Vet inte om det var värmen eller allmän trötthet efter den ganska långa genomköraren med fotgåendet precis innan som drog ner farten en aning. Men överlag är jag nöjd med dagen.

Nu till nåt helt annat. Nån som kan – är det stor skillnad mellan en Nikon D40 och Nikon D60? Vill så gärna köpa mig en systemkamera – men den jag helst vill ha (D90:n såklart) är för dyr för mig just nu…  Tips någon?

Facebook Comments

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.