Reserv-cert i Svenstavik!

imagePenny och jag i ringen med domarens ögon på Pennys rörelser

image

Känner mig nästan bakis idag. Gårdagens road trip till Svenstavik blev en glad, men blöt och KALL dag! Bra precis när Pennys klass drog igång började det hopa sig mörka moln och man hörde illavarslande muller av åska från himlen. Dock klarade vi oss preciis med bedömningarna i ringen innan himlen öppnade sig med världens regnväder!

I Pennys öppenklass var det 13 tikar, av 26 tikar totalt. Det är alltid stor konkurrens med många fina hundar, och därför nervöst till tusen tycker jag. 🙂 När domaren började placera de fyra hundar han valt ut i klassen, blev jag totalt lurad ett ögonblick! Fick åtminstone uppleva att vinna klassen under ett par sekunder i missförstånd, haha! Domaren hade flyttad runt en del hundar, sen pekade han på Penny och flyttade fram henne först – och när jag då tittade frågande på domare, sen ringsekreterare och frågade ”Vadå, etta?”, så fick jag ett nickande svar av ringsekreteraren och hörde dessutom ett tjut från åskådarna så jag trodde vi hade vunnit klassen. GLAD blev jag kan ni tro, men sekunden efter stod det klart att domaren inte alls var klar med att flytta runt hundarna – så vi blev 2:a i klassen. Fortfarande toppenbra alltså! Dock vet man att man inte har chans till det eftertraktade certet som delas ut när alla tikar sen, från alla klasser, möts i bästa-tik-klass. Glatt blev det ändå för det var en vän från Sundsvall som blev placerad 1:a i klassen och senare även fick certet! 😀 Grattis igen Maria och Zandra!

Penny slutade som 3:e bästa tik totalt, med reserv-cert och det är jag såklart jättenöjd med! Mitt fina penntroll.  ♥

Mitt resesällskap, Micael och hans två colliehundar, tog sig vidare till de stora finalerna som alltid går sist på utställningsdagen. Mao fick vi vänta, i timmar, i spöregn – utan regnkläder…  Frusna som små lortar, men glada över toppenplaceringar, satte vi oss i bilen med stjärtvärmen på högsta sprutt och påbörjade vår resa hemåt. 🙂

Tack Micael för en trevlig tripp!

11825232_10153532053956133_6108739226457335513_n

Facebook Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.