Om kennel Faldarello

I augusti 2005 registrerades kennelnamnet Faldarello. Jag planerar endast en småskalig uppfödning, men intresset för genetik, avel och uppfödning är stort. 2014-03-28 föddes kennelns första valp, F. First Lady.

Mitt intresse för avel och uppfödning kommer ursprungligen från min uppväxt på bondgård, med ”obligatorisk” men entusiastisk närvaro och deltagande i gårdens planerade hästuppfödning, samt den mer spontana katt- och kaninuppfödningen. :)

Historien och idén bakom namnet kommer från min fascinering av de amerikanska indianerna. Som liten ville jag alltid vara ”indianflicka” och beundrade indianernas naturliga känsla och samspel med djuren, då främst med hästarna i alla cowboyfilmer jag såg 🙂  Även nu i vuxen ålder är det många som skämtsamt kallar mig ”Pocahontas” eftersom jag ofta har mitt hår i långa flätor… När jag sedan fann Faldarello – ordet för ”a little pretty dog, a playing dog” på Lakota – Siouxindianernas språk, så kände jag direkt att det var ”mitt” namn!

En gåva av min  framlidna vän Frida när mitt kennelnamn blivit godkänt. En glasfigur med namnet och ”Faldarello-hjärtat”. Ett litet sheltiehjärta som jag vingligt ritade fram och som Frida hjälpte till att snygga till 🙂  Ni kanske känner igen det efter att ha varit med på samtliga layouter sen namnet godkändes.

Facebook Comments