Vittringsapportering m.m.

Kvällens lydnadsträning bjöd på både lite bu och bä. Jag lät Gucci köra igenom rätt många moment, men då bara med en eller två repetitioner på varje, beroende på hur bra eller dåligt första försöket gick…

Vi inledde med fritt följ som värmning. Jag kände mig lite stressad idag av nån anledning och därför blev just uppvärmningen ”stressad” och oplanerad. Jag blir tokig på mig själv när jag gör så!   Saknade då ”min Anna” som lätt hade satt mig på plats om hon varit där…  

Jag lät G köra igenom metallapporteringen, läggande under gång, en rak inkallning, hopp/sitt och rutan på ca 20 meter. Visst märks det att G haft lite planlydnadsvila ett tag nu igen, men alla delar gick helt okej.

Sedan var det dax för vittringen. Jag har tidigare bara provat det med Gucci en endaste gång – förra våren! Så det var verkligen på tiden nu igen…  Första skicket blev det lite missförstånd, men andra försöket gick klockrent! Då lade vi ut 5 apporter inkl. ”den rätta”. Han nosade igenom 3 på rad och tog sedan bestämt den 4e som var ”min”. Så glad jag blev! Jag blev så lättad att vi fick till en bra träningsomgång såhär i inlärningsstadiet, å det var ju ändå helt tävlingsmässigt upplägg. Jag testade rent av på en gång. Han kan ju redan apportera…?

Som sista moment för dagen gjorde vi en nästintill tävlingsmässig (fast med godisbelöning) budföring. Det ser redan ut att vara en av Guccis absoluta favoritmoment! Man får ju springa FORT till FOLK! Kan det bli bättre menar lille G!?!?

Facebook Comments

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.