”Jag har en plan…”

”Jag har en plan” – ett mycket känt påstående från Jönssonligan. Jag har också en plan. Men den är inte ett dugg kriminell som tur är . Min är en träningsplan som främst handlar om att jag ska lära mig.  T.ex. att jag ska lära mig lära min hund nya saker på ett bra sätt. Ett bra sätt redan från start…  Det är tur jag har en hund som Gucci, för han står ut med att jag får många ”aha-upplevelser” i inlärningen EFTER ett moment redan är ”klart”.  Jag vet att många vägar bär till Rom. Å alla sätt är bra utom dom dåliga. Men tanken nu är att jag ska lägga mer krut på att hitta den bästa vägen till Rom så att säga… Den väg som gör att jag kan ta mig till drömmålet Milano JUST för att jag valde den vägen till Rom! Hm, är det överhuvudtaget nån som är med mig nu och hajjar vad jag babblar om?

Jag har i alla fall nu dammat av ett par böcker här hemma som fin kvällsläsning. Så mycket handlar om rätt inställning för att lyckas med att nå ett utsatt mål. Där har jag mycket att lära. Jag blir lätt nervös och får dåligt självförtroende och hittar på tusen och åter tusen anledningar till varför det inte kommer funka. Något jag absolut ska ta med mig vidare från tävlingen i Söndags är; ”LE när du gå in på plan!”   Det gjorde jag då, å jag riktigt tänkte på att le flera ggr genom programmet. Det hjälpte mig att inte vara så nervös och att hinna känna hur KUL det faktiskt är att tävla! Trots att jag inte ens kan äta frukost på tävlingsmorgon för att jag just är så nervös. Och trots att jag babblar och varvar upp mig själv till ingen nytta strax innan det är vår tur. För att kunna dänga på ett leende sådär mitt i tävlingssituationen så krävs det att hjärnan tänker till att nästan ”tvinga” mig att le – å det i sin tur gör att jag blir mindre nervös. Leendet får mig att slappna av och tänka klart på vår uppgift på plan. Leendet går liksom emot impulsen att hinna tänka något negativt som ”han kommer säkert inte att stanna på inkallningen idag..”  Så från och med nu ska jag le massor på plan. Och för Gucci blir det då mer likt en helt vanlig träning också, för då vet jag att jag ler massor! Enkelt och bra tips va? Leeee…

Facebook Comments

One Comment

  1. Intressant läsning 🙂 Det där med att le på tävlingsplanen måste jag försöka tänka på. Jag ser nog jäklit sur ut när jag går där och är nervös och tänker negativa tankar 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.