Hoppträning med grustugg

Grizzly kändes fin och lydig över inledande travbommar

Hoppträningen i fredags fick flyttas fram till söndag istället pga. helgens stormblåst. Och igår var en dag jag t.o.m. sa innan att jag nog INTE borde rida… haha. Det hade varit ett klokt beslut såhär med facit hand. 😉  Jag var dels pga. min förkylning och dels pga. lördagnattens äventyr på stan, inte i mitt starkaste fysiska tillstånd om man säger så. Men jag testade ändå att rida, trots att jag kände mig stark som ett asplöv.

Uppvärmningen och de första övningarna över galoppbommar gick helt ok. Grizzly kändes piggare än förra träningen och jag hade liksom mer att rida på. Dock redan vid första riktiga språnget, så skulle vi byta galopp över en grind. Grizzly hoppade, och jag hade fullt fokus på att extra tydligt trampa i höger stigbygel för att visa väg och få honom att landa i rätt galopp. Synd bara då att jag var totalt oförberedd på att Grizzly fortfarande var inställd på den vänstervolt vi legat och galoppjobbat på, så efter hinder pep han vänster – medan jag seglade höger, haha! Säsongen första GRUSTUGG var ett faktum! 🙂

Tyvärr gjorde jag illa min fot, och kunde inte fortsätta träningen. Foten gjorde blixtrande ont när jag försökte ställa vikt i stigbygeln, så jag fick avbryta träningen. 🙁  Ida var snäll och hoppade upp och gav Grizzly en sväng i den övning vi precis påbörjat i alla fall, så han fick sig en positiv runda som avslut istället för en avsittning. TACK Ida!

Likaså över upphöjda galoppbommar efter ett par försök

Enda avsprånget som kom med på bild, haha! I filmen hoppar vi ur bild här, och sen filmade Elisabet bara backen när jag väl flyger av. SYND! Det hade ju varit ett härligt ”Instagram-moment” annars! 😉  Tack ändå Elisabeth! 🙂

Det är samma ställe som gör ont där jag blev trampad av Grizzly för några månader sen. Tro om jag kan ha råkat ”slå upp” nåt gammalt där? Jag hoppas jag kan rida igen inom bara nån dag i alla fall, så vi inte tappar för mycket tid pga. det här.

Nya tag och på’t igen!

Facebook Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.