Mer om mig & kontakt

Elaine Rodin heter jag och jag köpte min första hund -97, en långhårig colliehane. Sheltien kom in i mitt liv år -99 då Knoppen flyttade in och tog mitt hjärta med storm. Rasen Shetland Sheepdog passar mig som handen i handsken med deras härliga temperament, samt deras förmåga att vara så allround – om man så vill det! Sen att de även är söta som socker är en ren bonus! Sheltien har en plats  i mitt hjärta för alltid.

Border collien har också alltid haft en speciell plats hos mig också, och 2012 förverkligades en dröm då Hippie flyttade hem till mig från Holland.

Jag har med mina hundar testat på lite allt möjligt inom tävlandet. Det har blivit några pinnar i agility, uppflytt till lydnadsklass III, mästarklass rallylydnad och uppflytt till lägre klass bruksspår. Därtill tycker jag om att visa mina hundar på utställning, så det brukar bli några resor per år.

I augusti 2005 registrerades kennelnamnet Faldarello. Jag planerar endast en småskalig uppfödning, men intresset för genetik, avel och uppfödning är stort. 2014-03-28 föddes kennelns första valp, F. First Lady.

Mitt intresse för avel och uppfödning kommer ursprungligen från min uppväxt på bondgård, med ”obligatorisk” men entusiastisk närvaro och deltagande i gårdens planerade hästuppfödning, samt den mer spontana katt- och kaninuppfödningen. 🙂

 

//Elaine

elainerodin@hotmail.com

070-379 78 78

Facebook Comments