Ett litet otippat ridpass

Utsikt över små söta pluttöron!

Min kompis Sara har köpt en ponny till sin familj, men främst till sin 7-åriga dotter, Freja. En j ä t t e f i n ponny som kallas Sienna. 🙂 Hon är en C-ponny på 9 år, grön i ridningen, väldigt pigg men gudasnäll. Jag blev helt kär i henne och fick, lite otippat, rida henne ett litet kort pass igår kväll.

Så positiv, så lättlärd och söt så man höll på att storkna. I slutet av passet frustade hon så förnöjt att jag bara satt och log, och funderade hur jag skulle kunna sno med mig henne till Ö-vik… 😉

Sienna och Sara. Har ni sett sicken sötsak!?

Efter den trevliga lilla påhälsningen hos Sara och Sienna var det dags för min egen fläckiga springare att få omskötsel och kärlek. Jag kollade honom på lina, första gången sen i torsdags kväll  – och även om han såg lite trippig ut i steget, fram, så var han ohalt. Skönt! Benet/hoven känns i stort sett normalt nu, alltså ingen ökad värme – så fr.o.m. ikväll tänker jag börja promenera honom för hand så han får börja röra sig lite. Till en början bara ca 10 minuter, men sen allteftersom längre såklart. Det blir hans upplägg fram till flytten nästa lördag, då vill jag ju att han ska vara redo att kunna gå i hage som vanligt, då med hans nya kompisar.

Till veckan har jag också bokat både hovslagare och hans årliga munkoll. Tur det är en och samma kille som gör det, smidigt som tusan! Jag ska också kontakta veterinären och försöka få tid för vaccination i början av nästa vecka.

Jag tänkte hinna iväg med Fendi och Penny till veterinären också. Vaccinationsdags även för dem! Panda och Mindy får påfyllning nästa år. 🙂 Det är mycket med det jordiska, som morfar brukade säga. 😉

Facebook Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.